divendres, 26 de setembre del 2014

Avui serem a la Nit de la Recerca a Girona!

Aquesta tarda ens trobareu a l'equip de Petits Grans Científics i Científiques a la Casa de la Cultura, col·laborant en la Nit de la Recerca!

Enguany estarem en un estand el Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental en col·laboració amb l'Associació Socioeducativa el Gebre. Veniu a veure'ns i a participar!


http://spin.udg.edu/rn13/night/the-european-researchers-night-2014-in-girona/?lang=ca
(Cliqueu en la imatge per més informació del programa)

dissabte, 22 de març del 2014

Apostem per la Ciència i les Tecnologies a l'escola!

Hi ha un munt de possibilitats fantàstiques per aprendre a desenvolupar la competència científica i tecnològica a l'escola. A més a més, els projectes multidisciplinars que combinen ciència, llengua, mates, art, educació física i tecnologies ens brinden l'oportunitat d'engrescar els nostres alumnes alhora que potencien un aprenentage més holístic i competencial.




Aquest és l'enfocament que estem potenciant i provant a l'escola Carme Auguet de Girona, i cada vegada podem observar i analitzar més resultats! Es tracta d'un projecte d'innovació educativa en el qual participem la pròpia escola, diferents grups de recerca de la UdG i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (representació territorial de Girona).

Us recomano que seguiu el seu bloc per poder conèixer una pinzellada de totes les activitats i propostes que estan duent a terme.

divendres, 31 de gener del 2014

Com trobar la ciència arreu, tot depèn de la nostra mirada

Un dels aspectes que més em fascinen de l'educació científica és el potencial que té per modificar la nostra mirada i la perspectiva sobre la realitat que ens envolta.


Aquests dies estic corregint treballs dels meus alumnes (futurs mestres) i me n'adono de l'evolució que han fet des de que els vaig conèixer per primera vegada a principis de curs. La seva mirada i la manera d'expressar-se s'ha transformat. Ara ja estan més preparades i preparats per observar i formular qüestions relacionades amb el nostre entorn i la ciència. I la majoria ja saben com aproximar-se als fenòmens i situacions per treure'n un partit educatiu.


És un repte que comporta dificultats i fins i tot alguna frustració, però que val la pena treballar i s'obtenen processos i resultats molt gratificants. Les imatges d'aquest post són algunes de les que van sortir a l'examen i que els i les estudiants havien de fer servir com a inspiració per generar objectius d'aprenentatge i hipòtesis comprovables experimentalment  ;-)