dijous, 10 de febrer del 2011

First Lego League a Girona: Diumenge robòtic per partida doble!

El passat diumenge dia 6 de febrer va ser un dia especialment robòtic per mi. En primer lloc, perquè es va celebrar la primera edició de la First Lego League a Girona, dirigida per Rafa Garcia (VICOROB) i organitzada a la UdG, amb tot un seguit de patrocinadors i col·laboradors. I en segon lloc, perquè el dia abans havia jugat un partit de volei i entre el cansament i les agulletes (nota mental: m'he de posar en forma ràpid!), jo mateixa em movia com un robot (estil C3PO) :)

Bé, anem pel què interessa:

La First Lego League (ou yeah!) és una competició adreçada a nois i noies de 10 a 16 anys, en la qual els participants competeixen per equips i han de demostrar les seves habilitats en diversos camps, principalment en robòtica i en un projecte científic. Hi ha diferents fases a diferents nivells, des del local (Girona, Barcelona, etc..) fins a nivell mundial.

Des de la Facultat d'Educació i Psicologia, i a través del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental (GRECA UdG) vam participar-hi ajudant a "reclutar" i organitzar persones voluntàries que van exercir de "floaters" (ou yeah again!). És a dir, responsables acompanyants dels equips participants. El màxim responsable dels voluntaris era l'Albert Figueres (gràcies per tot Albert!).

Com us podeu imaginar, l'experiència de viure la competició al costat dels nois i noies és prou diferent que fer-ho des de qualsevol altre rol.

Aquí podeu veure una imatge de la reunió de "floaters" a les 7.30h del matí de diumenge ¬¬'

Va venir un equip de TV3 per cobrir la jornada i van estar entrevistant i seguint al què finalment seria l'equip guanyador del passi a la fase nacional de la competició (Equip AD-149, un grup procedent de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres).

Just abans d'enunciar els premis, les floaters estaven tan o més nervioses que els propis participants ;P


Els i les estudiants de mestre, química i carreres tècniques (principalment enginyeries) que van fer de floaters van fer una feina magnífica alhora que clau perquè la jornada fos un èxit. Moltes felicitats a tothom!!


També cal destacar la participació del professor Climent Frigola com a membre del Jurat Científic (podeu veure´n una imatge a l'àlbum Flickr que la UdG va fer per la jornada).


Per més informació sobre la jornada, podeu consultar:

FIRST LEGO League a la Universitat de Girona - reportatge al Youtube

i podeu recuperar els tweets emprant #udgfllg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada