divendres, 12 d’agost del 2011

Coneixement del medi, també a l'estiu!

Ahir ens vam reunir amb les companyes de feina, del grup de recerca en educació científica i ambiental (actuals i antigues) i algunes col·legues de departament (didàctiques específiques).  Vam aprofitar la trobada estiuenca per posar-nos al dia de les vacances i xafarderies, cosa ineludible i inevitable,  i també per conèixer un nou recurs educatiu i cultural (que es noti que som especialistes en "Coneixement del medi natural, social i cultural" haha). Es tracta de l'espai del Peix a Palamós.



L'Espai del Peix està  situat al moll Pesquer de Palamós.

Durant la visita, hem pogut observar el funcionament de la llotja, quin canvi amb la darrera vegada que en vaig visitar una (encara hi havia una persona subhastant el peix, en comptes de tenir un sistema tan modernitzat i tecnològic com el què utilitzen ara).


Aquí ens veieu a la Mercè i a mi caminant, 
anant del Museu de la Pesca cap a l' Espai del Peix.


Els participants (majoristes,  minoristes i alguns restauradors)  tenen una mena de consola amb la que poden comprar la caixa que s'està subhastant en el moment. El funcionament és el següent: la caixa arriba a la zona marcada i surt en pantalla el preu de sortida que va baixant fins que algú apreta el botó. El que primer apreta, se l'emporta. Això és dit i fet! S'han de tenir les idees clares i estar atent/a si es vol aconseguir el peix desitjat a un bon preu.. Se'ns ha fet la boca aigua veient les gambes de Palamós acabades de pescar!




Tot seguit hem vist un vídeo sobre la pesca i la cuina del peix i en acabat, hem entrat en l'espai on es realitzen cursets i tastets.

Els plafons informatius no estan col·locats verticalment, sinó en les mateixes taules.









L'espai és molt agradable i té unes vistes extraordinàries del port de Palamós.



Finalment, hem fet un petit tastet d'un pastís de maire i albergínia. Ha estat una bona experiència, tot i que hem trobat a faltar una mica de vi acompanyant el tastet. Ho hem fet constar en el qüestionari d'avaluació que ens han passat, així com també la relació preu-servei, la visita amb tastet costa 6 euros i ho hem trobat una mica massa car pel què ofereixen (haurem de tornar un altre dia per veure si han tingut en  compte el nostres suggeriments :)

Esperem que l'espai del Peix de Palamós segueixi endavant amb embranzida i esdevingui un recurs potent i interessant.  Enhorabona per aquesta iniciativa!!

Foto de grup (Agost 2011).
Hi ha hagut absències justificades: Us hem trobat a faltar! 
(Assistents de cos present: d'esquerra a dreta i de dalt a baix: Raquel, Teresa, Carla, Lídia, Carme, Rita, Anna, Mercè i Rosa Maria).

1 comentari:

  1. Com m'encanten les mini cròniques de la Lilly....són estupendes!!...i les fotos del desenvolupament de la jornada també!!

    En aquesta última foto: ...sense paraules....jeje!

    Bon estiu i petons,

    carla****

    ResponElimina